Publikationen Lumparn runt

Äntligen är publikationen Lumparn runt som vi bidragit med text och bilder till, tryckt och färdig. Stöd vår förening och köp publikationen direkt från oss för 6 euro. Ta kontakt med info@raddalumparn.ax för mer information!

Kom med på en spännande färd kring det vackra och spännande innanhavet Lumparn på Åland, en färd i förfluten tid och nutid. Läs om intressanta människoöden, sevärdheter och engagerat miljöarbete. Läs om entusiastiska eldsjälar fantastiska arbete vid Rädda Lumparn, Puttes vädersåg i Lumparby, Skeppargården Pellas, Museigården Nybonds i Krogstad och Önningebymuseet. Den här publikationen är oumbärlig för dig som är intresserad av åländsk lokalhistoria och lämpar sig såväl för ålänningar som turister. Bland de medverkande skribenterna återfinns författarna Carina Karlsson, Kiki Alberius-Forsman, Kjell Ekström och Leo Löthman.